12:00

Rimbo IF

Referat: IK Fyris P01 - Rimbo IF

Hemmapremiär i serien 2016 på ett mycket blåsigt Stenhagens IP.
Efter 10 dagars matchuppehåll var det en väldigt spelsugen IK Fyris-trupp på 16 utespelare och 2 målvakter som samlades i omklädningsrummet vid 10:30.
Vi fick stark medvind i 1:a halvlek och dominerade spelet men det var väldigt svårt att få till den sista passningen eller löpningen i djupled. Det var väldigt svårspelat över hela planen och det var mera kamp än skönspel. Fyris skapade ett par fina målchanser men lyckades inte spräcka nollan förrän i slutet av halvleken... 1-0 satt väldigt skönt!
I 2:a halvlek var det Fyris som hade motvinden, vilket gjorde det jobbigare att springa i anfall men samtidigt så blev vårt djupledsspel bättre och vi skapade fler och längre anfall, vilket resulterade i 3 snygga mål till. Rimbo var en bra motståndare och hade en fantastiskt bra målvakt (som tränar med Upplands distriktslag!).
En mycket bra kämpainsats av samtliga spelare, där vädret gjorde det svårt för killarna att visa vilken fin fotboll de kan spela. Men vi måste alla jobba med att inte vara så stressade när vi får bollen! Det gör att vi ofta spelar för svårt och gör misstag.

Mammorna Franzén & Svensson stod för fikaservering vid läktaren och såg till att publiken höll sig nöjda och varma!
Ett stort tack för den insatsen där hela överskottet går till lagkassan!
Övriga föräldrar till spelare i P01 är varmt välkomna att höra av sig till mig om de vill ställa upp och baka fikabröd till kommande hemmamatcher (nästa tillfälle är söndag 29 maj kl 12).